Analiza dystrybucji przedsiębiorstwa Elda Szczecinek Elektrotechnika S.A. - Rojczyk Tomasz (My University, 2001)
Dystrybucja jest jednym z istotnych, oprócz produktu, ceny i promocji, elementów marketingu, który zapewnia zaoferowanie wytworzonego dobra w miejscu i czasie odpowiadającym potrzebom i oczekiwaniom nabywców. Decyzje związane z wyborem sposobu sprzedaży zaliczane są do decyzji strategicznych w każdym przedsiębiorstwie. Wpływają one ostatecznie na skuteczność działań rynkowych i osiągane efekty ekonomiczne. Celem głównym pracy jest analiza dystrybucji na przykładzie firmy Elda Szczecinek Elektrotechnika S.A.
Keywords: marketing-mix; produkt; znak towarowy; cykl rynkowego życia produktu; cena; promocja; dystrybucja; kanały dystrybucji; pośrednicy w kanałach dystrybucji; tendencje rozwojowe handlu detalicznego; Elda Szczecinek Elektrotechnika S.A.