Doskonalenie rozwiązania strukturalnego na przykładzie Fabryki Opakowań Metalowych Pol Am Pack S.A. w Brzesku - Bakalarz Paweł (My University, 2004)
Celem pracy jest prezentacja doskonalenia rozwiązania strukturalnego na przykładzie Fabryki Opakowań Metalowych Pol Am Pack S.A. w Brzesku. Przedstawiono istotę restrukturyzacji przedsiębiorstwa oraz typowe przedsięwzięcia restrukturyzacyjne. Opisano metodykę restrukturyzacji przedsiębiorstwa oraz jej strukturę organizacyjną i zmiany. Przedstawiono charakterystykę przedsiębiorstwa Pol Am Pack S.A. Dokonano analizy zmian struktury organizacyjnej przedsiębiorstwa w latach 1993-2003 oraz zasugerowano dalsze doskonalenie rozwiązania strukturalnego.
Keywords: restrukturyzacja przedsiębiorstw; lean management; spin-off; outsourcing; reengineering; zarządzanie; działania restrukturyzacyjne; zmiana