Szkolenia jako instrument rozwoju personelu w Enion S.A. - Palczewska, Jolanta (My University, 2010)
Celem pracy jest wskazanie na możliwości rozwoju zasobów ludzkich w przedsiębiorstwie, a także pokazanie narzędzi, za pomocą których można stworzyć warunki będące zachętą dla pracowników do nauki i dalszego rozwoju wynikającego z indywidualnych aspiracji i możliwości, przy odpowiedniej pomocy i wskazówkach za strony przedsiębiorstwa, jak również wypracowania spójnej i zrozumiałej dla wszystkich polityki zarządzania zasobami ludzkimi i rozwoju osobistego. Praca ta dzięki przeprowadzonym badaniom ankietowym ma na celu identyfikację i ocenę funkcji szkoleń w badanej firmie. W rozdziale pierwszym pracy poruszona została tematyka rozwoju personelu i jego miejsca w zarządzaniu zasobami ludzkimi. Rozdział drugi traktuje o charakterystyce szkoleń. Rozdział trzeci poświęcony został omawianej firmie Enion S.A. W pracy pokazano, iż potencjał pracy w przedsiębiorstwie można podnosić za pomocą rozmaitych instrumentów.
Training as an instrument of personnel development at Enion S.A.
Keywords: szkolenia; zarządzanie zasobami ludzkimi; przedsiębiorstwo; rozwój; personel