Zastosowanie metody 360° do budowy systemu oceniania pracowników w Tikkurila Beckers Dębica S.A. - Koźlik Agnieszka (My University, 2005)
W obecnych czasach organizacje istniejące na rynku, zarazem te małe jak również i te duże funkcjonują w warunkach zmieniającego się otoczenia. Wiele zależy też od systemu, jaki panuje wewnątrz organizacji, który napędza ją do sprawnego i skutecznego działania. Ważnymi czynnikami są tu przede wszystkim właściwy dobór zasobów ludzkich na poszczególne stanowiska, specyficzne kierowanie tymi pracownikami tak, aby osiągać zamierzone cele organizacji, odpowiedni rozwój całej kadry funkcjonującej w organizacji, jak również stosowne ocenianie personelu. Przedmiotem niniejszej pracy jest należyta ocena pracowników funkcjonujących wewnątrz organizacji tak, aby dokonać właściwego osądu ich cech osobowych, zachowań a także efektów pracy.
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; system oceniania pracowników; projektowanie systemu oceniania; Tikkurila Beckers Dębica S.A.; dobór pracowników