Właściwa integracja nowoczesnych technologii teleinformatycznych z metodami tradycyjnymi kluczowym atutem nowoczesnego banku komercyjnego na przykładzie MultiBanku - Klimas Joanna (My University, 2006)
Celem niniejszej pracy jest prezentacja właściwej integracji nowoczesnych technologii teleinformatycznych z metodami tradycyjnymi kluczowym jako atutu nowoczesnego banku komercyjnego na przykładzie MultiBanku. W pracy przedstawiono historię bankowości w Polsce i na świecie oraz rolę banków w gospodarce rynkowej. Opisano zagadnienia bankowości elektronicznej, ze szczególnym uwzględnieniem najbardziej popularnego narzędzia bankowości elektronicznej, jakim jest Internet. Dokonano analizy i oceny wykorzystania narzędzi bankowości elektronicznej, w tym Internetu w budowaniu przewagi konkurencyjnej na rynku usług i produktów bankowych przez Multibank.
Proper integration of modern tele-information technologies with traditional methods – a key asset of a moderm commercial bank; the Multibank case study
Keywords: bankowość; system bankowy; gospodarka rynkowa; bankowość elektroniczna; bankowość internetowa; przewaga konkurencyjna