Innowacje finansowe na przykładzie produktów i usług dla klientów indywidualnych - Miotke, Jakub (My University, 2011)
Niniejsza praca poświęcona jest nowoczesnym usługom oraz produktom finansowym. Jej celem jest zbadanie skutków ekonomiczno – etycznych jakie mogą nastąpić w zakresie szeroko rozumianych innowacji, zarówno dla potencjalnego klienta jak i banku. Aby powyższy cel pracy mógł zostać poprawnie zweryfikowany, zostały sformułowane odpowiednie hipotezy. Do napisania niniejszej pracy użyto literatury z zakresu bankowości oraz usług finansowych. Wykorzystano również czasopisma branżowe, roczniki statystyczne, a także, z uwagi na bieżący charakter tematyki, artykuły internetowe z serwisów finansowych.
Financial innovations on the example of products and services for customers
Keywords: bankowość; produkt; usługi finansowe; nowoczesne usługi bankowe