Rola mieszanego finansowania w zarządzaniu ryzykiem na podstawie obligacji zamiennych spółki ComArch S.A. - Dudek Emilia (My University, 2003)
Celem pracy jest prezentacja roli mieszanego finansowania w zarządzaniu ryzykiem na podstawie obligacji zamiennych spółki ComArch S.A. Przedstawiono koncepcję finansowania hybrydowego oraz rolę finansowania hybrydowego w zarządzaniu ryzykiem. Zaprezentowano ekonomiczne uzasadnienie emisji hybrydowych papierów wartościowych oraz opisano zarządzanie ryzykiem w praktyce na podstawie obligacji zamiennych ComArch S.A.
Keywords: finanse; papiery wartościowe; hybrydowe papiery wartościowe; instrumenty pochodne; zarządzanie ryzykiem; ryzyko walutowe; stopy procentowe; obligacje