Bulzak, AndrzejSłaby, Małgorzata2013-07-132013-07-132009-05-24http://hdl.handle.net/11199/372Tematyka dotycząca wdrażania zasad systemu HACCP. Jest to system, który opiera się na analizie zagrożeń i krytycznych punktach kontroli. Wdrażanie oraz wpływ na zmiany jakościowe tego systemu przedstawione w oparciu o funkcjonowanie przemysłu spożywczego na przykładzie Zakładu Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Prospona w Nowym Sączu. System HACCP obliguje producentów do przestrzegania zasad bezpieczeństwa w zakresie produkowanej żywności. Praca złożona jest z siedmiu rozdziałów, w których poruszana jest problematyka zasad wdrażania systemu HACCP, którego celem jest wzmożenie bezpieczeństwa produkowanej oraz konsumowanej żywności.pllicencja niewyłącznaHACCPjakośćkontrola jakościprzemysł spożywczyHACCP systemem analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli warunkiem - (motorem) zmian jakościowych w funkcjonowaniu przemysłu spożywczego na przykładzie zakładu PROSPONA w Nowym SączuHACCP as the analysis system of hazard and critical control points and the condition for quality changes in food industry operations on the example of Prospona in Nowy SączmasterThesis2013-07-11