HACCP systemem analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli warunkiem - (motorem) zmian jakościowych w funkcjonowaniu przemysłu spożywczego na przykładzie zakładu PROSPONA w Nowym Sączu - Słaby, Małgorzata (My University, 2009)
Tematyka dotycząca wdrażania zasad systemu HACCP. Jest to system, który opiera się na analizie zagrożeń i krytycznych punktach kontroli. Wdrażanie oraz wpływ na zmiany jakościowe tego systemu przedstawione w oparciu o funkcjonowanie przemysłu spożywczego na przykładzie Zakładu Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Prospona w Nowym Sączu. System HACCP obliguje producentów do przestrzegania zasad bezpieczeństwa w zakresie produkowanej żywności. Praca złożona jest z siedmiu rozdziałów, w których poruszana jest problematyka zasad wdrażania systemu HACCP, którego celem jest wzmożenie bezpieczeństwa produkowanej oraz konsumowanej żywności.
HACCP as the analysis system of hazard and critical control points and the condition for quality changes in food industry operations on the example of Prospona in Nowy Sącz
Keywords: HACCP; jakość; kontrola jakości; przemysł spożywczy