Ocena systemu zarządzania jakością w Zakładach Azotowych w Tarnowie - Mościcach S.A - Błyskal Aneta (My University, 2004)
Celem pracy jest ocena systemu zarządzania jakością w Zakładach Azotowych w Tarnowie - Mościcach S.A. Dokonano opisu istoty i klasyfikacji jakości w ekonomice współczesnego przedsiębiorstwa oraz przedstawiono ideę zarządzania jakością w świetle norm ISO. Przedstawiono charakterystykę Zakładów Azotowych w Tarnowie Mościcach S.A. oraz dokonano analizy systemu zapewnienia jakości w Zakładach Azotowych w Tarnowie Mościcach S.A.
Keywords: zarządzanie; jakość; ISO; optymalizacja jakości; analiza kosztów; normalizacja; badanie certyfikacji