Fundusze inwestycyjne na podstawie PKO TFI S.A. - Krakowska, Ewelina (My University, 2009)
Celem pracy jest przedstawienie funduszy inwestycyjnych jako instrumentu, dzięki któremu możemy pomnożyć nasze oszczędności. Praca składa się ze wstępu, trzech rozdziałów i zakończenia. W I rozdziale zostały przedstawione instrumenty rynku finansowego oraz struktura polskiego rynku kapitałowego. Rozdział II prezentuje pochodzenie, terminologie, korzyści oraz perspektywę rozwoju funduszy w Polsce. Rozdział III przedstawia ofertę Banku PKO BP i charakterystykę funduszy inwestycyjnych PKO/Credit Suisse, oraz podsumowanie prezentowanych instrumentów w 2007 roku.
Investment funds as exemplified by PKO TFI S.A.
Keywords: rynek finansowy; fundusze inwestycyjne; instrumenty rynku kapitałowego