Metodyka oceny efektywności sfery produkcyjnej przedsiębiorstwa branży meblarskiej - Kotlarz Leszek (My University, 2003)
Celem pracy jest analiza metodyki oceny efektywności sfery produkcyjnej przedsiębiorstwa branży meblarskiej na przykładzie Przedsiębiorstwa Produkcyjno-Handlowo-Usługowego „TRYBUCH”. Opisano efektywność gospodarowania w systemie oceny przedsiębiorstwa. Przedstawiono diagnostykę i metody usprawniania produkcji oraz minimalizacji niektórych kosztów. Dokonano charakterystyki Przedsiębiorstwa Produkcyjno-Handlowo-Usługowego „TRYBUCH” oraz analizy efektywności trendów.
Keywords: ocena efektywności; zarządzanie; gospodarka rynkowa; sfera produkcyjna; minimalizacja kosztów; organizacja produkcji; analiza rynku; proces produkcyjny