Działalność inwestycyjna samorządu terytorialnego a stopień zadowolenia mieszkańców na przykładzie gminy Chełmiec w latach 1999-2002 - Mirek Agnieszka (My University, 2004)
Celem pracy jest prezentacja działalności inwestycyjnej samorządu terytorialnego i jej wpływ na a stopień zadowolenia mieszkańców na przykładzie gminy Chełmiec w latach 1999-2002. Przedstawiono gminę jako podstawową jednostkę samorządu terytorialnego oraz dokonano opisu inwestycji jako narzędzia rozwoju gospodarki. Dokonano analizy oczekiwań mieszkańców gminy Chełmiec w kontekście realizowanych przez samorząd terytorialny inwestycji.
Keywords: samorząd terytorialny; działalność inwestycyjna; zadowolenie mieszkańców; gmina Chełmiec; inwestycje