Reklama prasowa jako element systemu komunikacji marketingowej na przykładzie "Kuriera Szczecińskiego" - Łukaszczyk Damian (My University, 2004)
Niniejsza praca składa się z części teoretycznej i empirycznego. Autor opisuje teoretyczne podstawy systemu komunikacji marketingowej. Szczegółowo jest mowa o idei i narzędziach komunikacji marketingowej, typach komunikowania jak również elementach procesu komunikowania. Ponadto, bardziej szczegółowo została ukazana istota i funkcje reklamy oraz reklamę prasową. Uwagę skoncentrowano na projektowaniu ogłoszenia prasowego i sposobie postrzegania reklamy prasowej przez czytelnika. Za istotny element reklamy prasowej uznano opisanie znaczenia sloganu reklamowego. Dokonano też analizy form i charakteru przekazów reklamy prasowej w „Kurierze Szczecińskim”. Uwzględniony okres badawczy mieści się w przedziale 1.08. - 31.08.2004.
Keywords: system komunikacji marketingowej; reklama; marketing-mix; ogłoszenia prasowe; slogan reklamowy; "Kurier Szczeciński"