Ryzyko kredytowe w działalności banku na przykładzie Banku Przemysłowo - Handlowego S.A. w Krakowie - Wicher Mariusz (My University, 2004)
Celem pracy jest ocena ryzyka kredytowego w działalności banku na przykładzie Banku Przemysłowo - Handlowego S.A. w Krakowie. Zaprezentowano ideę ryzyka kredytowego oraz podstawy jego oceny. Opisano zasady udzielania kredytu, założenia i strategię polityki kredytowej oraz rodzaje i formy kredytów udzielanych przez badany bank.
Keywords: bankowość; kredyt; ryzyko kredytowe; polityka kredytowa; zdolność kredytowa; wniosek kredytowy; zabezpieczenie kredytu