Elektroniczne zarządzanie magazynem (Microsoft Visual C# / Microsoft SQL / UML) - Jeż, Michał (My University, 2009)
Celem pracy jest zaprojektowanie oraz stworzenie dobrego i wystarczająco szybkiego programu do elektronicznego zarządzania magazynem towarowym, mającego ułatwiać zarządzanie i monitorowanie aktualnego stanu magazynowego, prowadzenia kadry pracowniczej oraz generowania zamówień do zapisanych wcześniej dostawców w firmie. Omawiana tematyka skupia kilka środowisk programistycznych (C#, SQL, UML), dzięki którym można zaprojektować aplikacje dla systemu Windows. Jako, że system Windows jest obecnie bardzo powszechny zastosowano język programowania jakim jest C# dla środowiska .NET do zaimplementowania wyżej wymienionych celów projektu. Projekt szkieletowy oraz zarys ogólny bazy będzie utworzony w języku modelowym UML dzięki aplikacji StarUML. Zarys taki pomoże w późniejszym programowaniu aplikacji. Przygotowanie środowiska .NET z odpowiednią konfiguracją potrzebnych narzędzi podręcznych wraz z modelem projektu, pomaga w realizacji wcześniej zamierzonych celów. Starano się również dostosować aplikację do jak najprostszej postaci tak, aby możliwe było korzystanie z programu w pełni intuicyjnie.
Computer management of a warehouse (Microsoft Visual C# / Microsoft SQL / UML)
Keywords: zarządzanie magazynem; automatyczne systemy magazynowe; programy komputerowe