Zarządzanie rozwojem przedsiębiorstwa - Kulig, Michał (My University, 2011)
Każda organizacja już od chwili powstania zakłada, że będzie się rozwijać. Ten proces rozwoju można kształtować poprzez odpowiednie zarządzanie. Niniejsza praca składa się z trzech rozdziałów. Pierwszy dotyczy rozwoju przedsiębiorstwa jako przedmiotu zarządzania. Drugi rozdział dotyczy metod zarządzania rozwojem. W trzeciej części pracy scharakteryzowano F.H.U. „TEAM”, jak również przedstawiono jej analizę finansową oraz zbadano jej pozycję konkurencyjną i strategiczną oraz perspektywy rozwoju. Przy pisaniu pracy korzystano z dostępnej literatury z dziedziny zarządzania oraz materiałów z Internetu. Przy pisaniu części dotyczącej firmy „TEAM” korzystano z materiałów udostępnionych przez firmę.
Management of company development
Keywords: rozwój; metoda SWOT; benchmarking; przedsiębiorstwo