Wybrane aspekty rynku konsol VII generacji - Boksa, Jacek (My University, 2010)
W dzisiejszych czasach rynek sprzętu elektronicznego jest ogromną maszyną przynoszącą milionowe zyski producentom gier i konsol. Konsola przeznaczona do gier dostarcza wiele radości użytkownikom i ich wykonawcom fortunę. Celem pracy jest zbadanie wybranych zagadnień konsol siódmej generacji - to jest: poziomu zainteresowania, struktury rynku oraz udziału wiekowego użytkowników. Obecnie na rynku znajduję się wiele rodzajów konsol z dostępnymi różnorakimi dodatkami, które urozmaicą nie jedną grę. Użytkownicy konsol do gier również mają możliwość dokonania coraz to nowszych modelów. Najbardziej znane i lubiane są konsole firmy Sony, Microsoft czy Nintendo, które walczą między sobą o pozyskanie konsumentów. I tak największym liderem w piątej i szóstej generacji była firma Sony, która pozostawiła daleko w tyle swoich dwóch rywali. Z badań przeprowadzanych za pośrednictwem portalu YouTube można stwierdzić, iż skupienie na tematyce konsol w Polsce jest całkiem wysokie.
Selected aspects of the generation VII console market
Keywords: rynek; popyt; produkt; konsola VII generacji