Windykacja wierzytelności. Budowanie portfela wierzytelności - Schneider Marcin (My University, 2003)
Rynek wierzytelności w Polsce jest rynkiem, który dynamicznie się rozwija. Powodem tego są wciąż rosnące zatory płatnicze w słabo rozwijającej się obecnie gospodarce. Na podstawie szerokiej literatury z czasopism, książek oraz na podstawie własnych doświadczeń w branży wierzytelności niniejsza praca ukazuje rzeczywisty stan rynku wierzytelności w naszym kraju oraz perspektywy jego rozwoju.
Keywords: windykacje; klauzule umowne; rynek wierzytelnści w Polsce; handel wierzytelnościami; portfel wierzytelności; cesja wierzytelności