Projekt aplikacji desktopowej do obsługi niewielkiego hotelu - Kłodnicki, Piotr (My University, 2015)
Głównym celem pracy inżynierskiej było opracowanie aplikacji desktopowej przeznaczonej do obsługi niewielkich hoteli. Została ona utworzona w języku programowania C# z wykorzystaniem platformy .NET Framework oraz wzorca projektowego Model-View-ViewModel (MVVM) w celu umożliwienia dalszego rozwoju programu przy zachowaniu czytelności i intuicyjności jego interfejsu. Rezultatem pracy jest program dostarczający funkcjonalności dostosowanej do potrzeb niewielkich hoteli. W szczególności program umożliwia obsługę rezerwacji, zameldowań i wymeldowań, obliczania kosztów za pobyt oraz generowania rachunków w formie dokumentów o formacie PDF.

The main goal of this thesis was to develop a desktop application for small hotel management. It was written in the C# programming language with the use of .NET Framework and the Model-View-ViewModel (MVVM) architectural pattern, in order to allow future development of the program and maintain readability and intuitiveness of its interface. The result is an application tailored to the requirements of small hotels. In particular, the program allows the user to manage the processes of booking, checking in and out, and PDF invoice generation.
A desktop application for small hotel management
Keywords: aplikacja; desktop; .NET; Framework; MVVM; zarządzanie; application; hotel; management