Internetowy system zarządzania głosowaniami VOTO - Gruszczyński, Dominik (My University, 2009)
System do głosowania powinien posiadać funkcjonalność i ułatwiać: głosowanie, zarządzanie głosowaniami , zarządzanie głosującymi (użytkownikami), oglądanie wyników w interesującej formie. Na polskim rynku systemów do głosowań istnieje kilka poważnych rozwiązań. Celem systemu elektronicznego głosowania jest sprawniejsze i efektywniejsze przeprowadzenie głosowania. Nie musimy dłużej korzystać z papierowych arkuszy wyborczych, zyskujemy zaś natychmiastowe zliczanie głosów oraz udostępnianie uzyskanych wyników odpowiednim podmiotom. Cel jaki chciałem osiągnąć to także bezpieczeństwo wyników w systemie, do których mają dostęp tylko osoby upoważnione.
VOTO - Internet Voting Management System
Keywords: system zarządzajacy głosowaniami; internet