Marka narzędziem budowania przewagi konkurencyjnej - Koperniak Anna (My University, 2006)
Celem niniejszej pracy jest ukazanie znaczenia dobrej marki zarówno dla firmy jak i klientów nabywających dany produkt, określonej marki. Autor w pracy omawia funkcje i cechy marki określające jej unikatowość.Część pracy poświecono zagadnieniom kreowania marki i omówieniu podstawowych narzędzi marketingu wykorzystywanych do budowy wizerunku marki. W pracy podkreślono szczególną rolę marki w osiąganiu przewagi konkurencyjnej.
Trademark as a tool for building competitive advantage
Keywords: marka; marketing-mix; media a marka; branding; wycena wartości marki; wizerunek