System motywacyjny pracowników na przykładzie grupy Wiśniowski - Baran, Michał (My University, 2008)
Tematem pracy jest ważny element zarządzania przedsiębiorstwem – system motywacyjny. W pracy zostały ukazane największe problemy dotyczące tworzenia i kształtowania systemu motywacyjnego. Celem pracy jest przedstawienie oraz ocena elementów systemu motywacyjnego, funkcjonującego w Grupie Wiśniowski. Całość zagadnienia została opisana w trzech rozdziałach. Rozdział I ma charakter teoretyczny, w którym omówione zostały ogólne zasady i pojęcia związane z motywacją i motywowaniem. Część ta została napisana w oparciu o fachową literaturę i wydawnictwa naukowe z dziedziny motywowania. Rozdział II i III przedstawia konstrukcję systemu motywacyjnego jaki funkcjonuje w Grupie Wiśniowski. W końcowej fazie opisana jest analiza i ocena tegoż systemu, a także propozycje modyfikacji. Danymi źródłowymi w tej części pracy były materiały i dokumenty udostępnione przez firmę oraz wywiady z poszczególnymi pracownikami.
Employees’ motivation system on the example of group Wiśniowski
Keywords: motywowanie pracowników; techniki motywowania; systemy motywacyjne