Menedżer rozwoju w zarządzaniu zmianą w firmie "Monterm" Sp. z o.o. - Siwek Rafał (My University, 2007)
Procesy jakie zachodzą w każdej z organizacji podczas wprowadzania zmiany wpływają bezpośrednio na funkcjonowanie poszczególnej organizacji. Niniejsza praca ma charakter teoretyczno - badawczym. Firma , w której przeprowadzono badania to firma „Monterm” sp. z o.o. z siedzibą w Gorlicach, zajmująca się produkcją, dystrybucją i sprzedażą stali i armatury przemysłowej. W pracy postawiono ma dwie hipotezy. Pierwsza z nich próbuje ustalić korelację między skłonnością menedżerów do danego stylu zarządzania a partycypacją w procesach zmianowych za zgodą menedżera, natomiast druga zmierza do określenia w jaki sposób pracownicy uczestniczą w procesach zmianowych.
The role of development manager in change management in “Monterm” LTD
Keywords: zarządzanie organizacją; rola menedżera; style zarządzania; przywództwo; motywowanie; rozwój organizacji; zmiana organizacyjna w praktyce zarządzania kadrami; "Monterm" Sp. z o.o.