Projekt i implementacja sklepu internetowego z wykorzystaniem PHP i MSSQL - Gałuszka Łukasz (My University, 2006)
Celem pracy jest projekt i implementacja sklepu internetowego oraz ukazanie możliwości PHP w połączeniu z baza danych Microsoft SQL Server. W XXI wieku coraz więcej ludzi kupuje przez Internet co widać nawet po serwisie internetowym www.helion.pl w który grono klientów powiększa się z roku na rok, a serwis zaczął przynosić zyski. Dzięki takim możliwością jak sprzedaż przez Internet właściciele firm zaczynają się interesować tanimi a zarazem efektownymi aplikacjami, dzięki którym mogą otworzyć swoje serwisy. Tani, a efektowny i wydajny serwis można uzyskać dzięki połączeniu PHP i MSSQL.
Project and implementation of Internet shop with using PHP and MSSQL
Keywords: PHP; informatyka; Microsoft SQL; budowa aplikacji; programowanie; bazy danych