Aplikacja internetowa wspomagająca gospodarkę magazynową - Ambroży, Andrzej (My University, 2013)
Niniejsza praca opisuje projekt aplikacji internetowej wspomagającej gospodarkę zasobami placówek magazynowych. Narzędzie to można dostosować do istniejącego systemu baz danych przedsiębiorstwa, bądź rozwijać jako samodzielną aplikację. Pozwala na to zastosowanie programowania zorientowanego obiektowo i modułowa architektura programu a także wykorzystanie jednych z najpopularniejszych i najbardziej dostępnych technologii programowania. Projekt został stworzony z wykorzystaniem narzędzi OpenSource: XAMPP – serwery Apache i MySQL, Netbeans – kompleksowy edytor kodu, MySQL WorkBench – do zarządzania bazą danych. Aplikacja jest dostępna po adresem http:\\www.mgz.elektroda.net Testy odbywały się z wykorzystaniem przeglądarki internetowej Opera v.12.12, ale działa poprawnie również w Mozilla Firefox i Internet Explorer.
The web application supporting warehouse management
Keywords: aplikacje internetowe; zarządzanie zapasami; programowanie obiektowe; gospodarka magazynowa