Studio Fotograficzne - Chowaniec, Mateusz (My University, 2012)
Fotografia najlepiej potrafi oddać to co nas otacza. To właśnie studia fotograficzne wynajmowane na różnego rodzaju przyjęcia czy okazje potrafią zadbać ze szczególną dokładnością i oddaniem by te zdjęcia były najlepsze w swoim rodzaju. O wyborze dobrego studia, główną rolę spełnia jego prezentacja. W dobie internetu to właśnie strona internetowa jest pierwszym miejscem, w którym możemy wyrobić sobie opinię o rzetelności czy doświadczeniu danej firmy. To właśnie poprzez ekspresję, czy innowacyjność danej strony, możemy szczerze powiedzieć: to właśnie ich chcę na swoim ślubie, komunii, czy innym spotkaniu. Dlatego też w tym przypadku, strona internetowa zrobiona w całości w technologii flash, jest najlepszym wyborem i potrafi najskuteczniej przyciągnąć uwagę potencjalnego klienta. Technologia ta potrafi w najprostszy sposób, a zarazem najefektowniej zaprezentować wszystkie walory danego produktu, jakim w tym przypadku są zdjęcia. Strona internetowa studia fotograficznego „Saint Echelon” ma za zadanie przybliżyć zainteresowanym klientom działalność firmy, zaprezentować oferowane usługi w prosty i czytelny sposób. Poprzez zamieszczoną galerię chcemy pokazać jakość wykonywanych prac oraz efekty projektów wykonywanych na zlecenie, czy też dla własnego użytku. Osoby zainteresowane mogą skorzystać z formularza kontaktowego, aby bezpośrednio z poziomu strony wysłać e-mail na adres firmy i skontaktować się z właścicielami. Strona ta została wykonana w technologii flash, co ma przełożenie na jej atrakcyjność. Studia fotograficzne opierają się na przyciąganiu klientów grafiką/zdjęciami własnych prac, a ruchome elementy potęgują to wrażenie.
Photography Studio
Keywords: internet; strona internetowa; technologie internetowe; języki programowania; fotografia; projektowanie witryn WWW