Program do obsługi sklepu internetowego z wykorzystaniem technologii ASP.NET 2.0 - Kluk, Paweł (My University, 2007)
Głównym celem pracy jest zaprojektowanie i wykonanie oprogramowania do obsługi sklepu internetowego, który będzie pozwalał klientom na proste i bezpieczne dokonywanie zakupów, a handlowcom na intuicyjne oraz efektywne zarządzanie. Aby każdy użytkownik mógł dokonywać zakupów system musi zapewnić możliwość bezpiecznego tworzenia kont, gdzie między innymi będzie można modyfikować swoje dane, śledzić trasę przesyłki oraz dokonywać płatności za towar. Użytkownik również powinien mieć możliwość prostego kontaktu z handlowcem w celu uzyskania dowolnych informacji. Obsługa panelu, w którym potencjalny klient ma się poruszać powinna być intuicyjna i nie stwarzać problemów nawigacyjnych. Ważniejsze informacje oraz zmiany dokonywane przez użytkownika takie jak zmiana hasła czy złożenie zamówienia powinny być dodatkowo przesyłane w formie elektronicznej na podany podczas rejestracji adres email. Oprogramowanie powinno być napisane w taki sposób by w późniejszym czasie istniała możliwość łatwej aktualizacji czy modyfikacji zastosowanych funkcji. Kolejnym ważnym założeniem, które powinno być spełnione jest zgodność ze standardami organizacji W3C. Sposób zarządzania aplikacją od strony administratora powinien spełniać klika podstawowych zasad. Najważniejszą z nich jest efektywność pracy, czyli maksymalne ograniczenie czasu. Aplikacja też powinna rozróżniać czy dany użytkownik chce wprowadzić nowy rekord czy tylko aktualizować dane oraz informować, jaka dokładnie czynność jest wykonywana przez wyświetlenie odpowiednich informacji.
Program servicing internet stores using technology ASP.NET 2.0
Keywords: sklep internetowy; oprogramowanie; programy komputerowe