Zarządzanie czasem pracy pracownika w sektorze usług medycznych na przykładzie niepublicznego zakładu opieki zdrowotnej - Figiel, Zofia (My University, 2009)
Celem przygotowania i napisania pracy jest analiza organizacji pracy i zatrudnienia w niewielkim, niepublicznym zakładzie opieki zdrowotnej, ze szczególnym uwzględnieniem specyfiki usług medycznych oraz analiza efektywności wykorzystania czasu pracy na podstawie własnych obserwacji oraz danych uzyskanych od kierownictwa zakładu. W przypadku niniejszej pracy badania dotyczą problemu czasu pracy pracowników zakładu opieki zdrowotnej, wykonywanych przez nich zadań oraz specyfiki charakteru świadczonych usług medycznych.
The management of the active time of employee on example of unpublic health center
Keywords: zakłady opieki zdrowotnej; zarządzanie czasem pracy; organizacja pracy