Znaczenie marketingu w działalności małej firmy usługowej na przykładzie Zakładu Fryzjerskiego "Lidia" w Tuchowie - Starzyk - Hudyka Lidia (My University, 2003)
Celem pracy jest analiza marketingowa salonu fryzjerskiego „Lidia”. Omówiono ogólne uwarunkowania związane z procesem świadczenia usług, przedstawiono cechy działalności usługowej oraz scharakteryzowano sektor usług. Przedstawiono zagadnienia związane z marketingiem usług, zaprezentowano model marketingu usług i proces wyboru właściwej koncepcji marketingu oraz omówiono specyfikę rynku usług fryzjerskich. Zanalizowano sytuację salonu fryzjerskiego „Lidia” - uwarunkowanie działalności, sposób kreowania wizerunku oraz strategie pozwalające uzyskać przewagę konkurencyjną na rynku lokalnym.
Keywords: marketing; działalność usługowa; analiza marketingowa; usługi fryzjerskie