Aplikacja internetowa E-BUILDING - Radomski, Piotr (My University, 2014)
Przedmiotem pracy jest aplikacja internetowa wspomagająca zarządzanie przedsiębiorstwem. Aplikacja miała być przejrzysta, prosta w obsłudze oraz dostępna z różnych platform sprzętowych – komputerów, tabletów oraz telefonów z dostępem do Internetu. Użytkownik za pośrednictwem aplikacji ma dostęp do towarów znajdujących się w magazynie, narzędzi oraz pojazdów znajdujących się w posiadaniu firmy. Każdy z modułów może stanowić osobny program w zależności od rodzaju działalności prowadzonej przez firmę. Korzystając z programu można łatwo zlokalizować interesujące nas narzędzie, podejrzeć jakie narzędzia znajdują się w danej lokalizacji, zlokalizować uszkodzone narzędzia oraz maszyny oraz zarządzać przyjmowaniem i wydawaniem towarów z magazynu. Do aplikacji można dodawać kolejne moduły potrzebne w konkretnych firmach bez konieczności modyfikowania całego programu a jedynie ograniczając się do dodania danych do bazy oraz pozycji w menu programu. Aplikacja została napisana w języku PHP z elementami HTML a wszelkie dane przechowywane są w bazie danych stworzonej za pomocą MS SQL Server 2012.

The subject of the study is an Internet application, which supports company management processes. The application was meant to be user-intuitive, easy-to-use and accessible from various hardware platforms – PCs, tablets and mobile phones with Internet access. The application allows a user to access the goods stored in the warehouse, tools and vehicles owned by the company. Each module may constituteseparatesoftware, depending on the type of business. Using the software, it is easy to locate theconcerned tool, to check what tools are included in a given location, locate damaged tools and machinery and manage receipts and releases of goods from the warehouse. Additional modules needed in specific companies may be added to the application without the necessity to modify the entire software and only by insertingdata into the database and adding items in the software menu. The application has been written in PHP with the HTML elements and all data is stored in a database created using MS SQL Server 2012.
Web application E-BUILDING
Keywords: zarządzanie przedsiębiorstwem; aplikacja mobilna; magazyn; narzędzia; enterprise management; mobile application; warehouse tools