Analiza wykorzystania Internetu przez ING Bank Śląski - Janisz Damian (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza wykorzystania Internetu na w działalności Banku Śląskiego. Omówiono genezę Internetu, przedstawiono wpływ Internetu na gospodarkę i życie społeczne. Uwzględniono formy i sposoby wykorzystania Internetu w marketingu bezpośrednim oraz opisano zastosowanie Internetu w bankowości. Dokonano ogólnej charakterystyki Banku Śląskiego oraz zaprezentowano oferowane przez BŚ usługi bankowe w Internecie.
Keywords: Internet; Bank Śląski; gospodarka; marketing bezpośredni; bankowość