Walory turystyczne Miasta i Gminy Krynica-Zdrój jako podstawa tworzenia produktów turystycznych - Harnik, Ewelina (My University, 2011)
Celem mojej pracy jest przedstawienie walorów turystycznych miasta, które stają się podstawą tworzenia nowych produktów turystycznych i modernizacji istniejących a to przyczyni się do zachęcania gości do przyjazdu i podwyższenia standardu uzdrowiska. W rozdziale pierwszym wyjaśniona została terminologia turystyki, turysty, ruchu turystycznego, wymienione zostały funkcje i dysfunkcje turystyki a także walory turystyczne klasyfikacja i ich podział. W rozdziale drugim scharakteryzowany został produkt turystyczny i metody jego oceny. Rozdział trzeci poświęcony jest walorom turystycznym Krynicy-Zdrój, które zostały podzielone na walory naturalne i antropogeniczne. W rozdziale czwartym przedstawiona jest możliwość tworzenia nowych produktów turystycznych na bazie istniejących walorów turystycznych Krynicy-Zdrój.
Tourist values of the city and the commune Krynica-Zdrój as a basis of creation of tourist products
Keywords: turystyka; ekonomika turystyki; produkt turystyczny; uzdrowisko; Krynica-Zdrój