Wpływ inwestycji na promocję miasta i gminy Limanowa - Puto, Małgorzata (My University, 2011)
Celem napisania pracy było przybliżenie istotnego tematu, jakim jest „Wpływ inwestycji na promocję miasta i gminy Limanowa”. Zbadanie tak istotnego tematu okazało się bardzo ciekawym doświadczeniem, ponieważ dzięki temu poznano wiele odmiennych opinii na temat pracy. Limanowa należy do kręgu najbardziej rozwijających się miast na terenie Małopolski, działania inwestycyjne z roku na rok odnoszą sukces. Nie jest to zawsze realizowane w bardzo szybki tempie, gdyż wymaga to trochę czasu oraz pozyskania na to potrzebnych funduszy. Powiat limanowski jest prawdziwą ostoją natury i zdrowia, dynamicznie się rozwija. W trosce o dobro i dalszy rozwój całego regionu władze powiatowe prowadzą intensywne działania na rzecz pozyskiwania inwestorów. Sukcesywnie realizowany jest ambitnie nakreślony plan rozwoju powiatu limanowskiego. Wieloletni Plan Inwestycyjny powiatu przewiduje jeszcze wiele nowych i ciekawych inwestycji.
Influence of investment on promotion of city and gminas Limanowa
Keywords: inwestycje finansowe; promocja; gmina Limanowa; promocja miasta