Wartościowanie pracy stanowisk placówki wychowawczo - edukacyjnej na przykładzie Przedszkola Publicznego w Wojniczu - Chemłowska, Marta (My University, 2005)
Celem niniejszej pracy jest oszacowanie stopnia trudności pracy na poszczególnych stanowiskach w jednostce wychowawczo-edukacyjnej oraz ustalenie płac zasadniczych dla osób zajmujących dane etaty. Do tego celu została wykorzystana metoda wartościowania stanowisk pracy – „UMEWAP –95”. Hipoteza badawcza sprowadza się do udowodnienia przydatności tej metody do wartościowania pracy w placówkach wychowawczo-edukacyjnych.
Keywords: wynagrodzenia; formy płac; wartościowanie pracy; metoda „UMEWAP – 95”; praca w przedszkolu; karta pracy; siatka płac; stanowiska pracy