Negocjacje jako instrument rozwiązywania problemów społecznych w warunkach fuzji i przejęć - Skóraś Agnieszka (My University, 2000)
Celem pracy jest przedstawienie negocjacji jako instrumentu rozwiązywania problemów społecznych w warunkach fuzji i przejęć na przykładzie procesu restrukturyzacji firmy FSE Tamel S.A. Opisano znaczenie negocjacji w procesie rokowań zbiorowych oraz zaprezentowano istotę funkcji i przejęć. Przedstawiono przebieg procesu restrukturyzacji oraz analizę procesu negocjacji z partnerem zagranicznym w FSE Tamel S.A.
Keywords: negocjacje; fuzja; przejęcie; restrukturyzacja przedsiębiorstw; partner strategiczny