Wpływ zmiany systemu rozliczeń paliw płynnych na wynik finansowy firmy w oparciu o analizę Grosar Sp. z o.o. - Sarama Piotr (My University, 2007)
Problemy dostosowawcze do norm Unii Europejskiej wymuszają stosowanie odpowiednich procedur eliminujących negatywny wpływ działalności przedsiębiorstw na środowisko naturalne. Stacje paliw płynnych oferują dzisiaj kompleksowy zakres usług w zakresie obsługi podróżnych. Na większości z nich można zrobić zakupy oraz posilić się. Coraz więcej pozwala na skorzystanie z myjni, warsztatu, motelu. Nie można jednak zapomnieć o podstawie działalności, jaką jest obrót paliwami płynnymi. Istnieją spore problemy dotyczące sposobów rozliczania stanów paliw płynnych. Niniejsza praca ma na celu przybliżenie tego zagadnienia oraz wpływu zastosowania rozliczania stanów paliw w systemie „piętnaście stopni” na wynik finansowy firmy na przykładzie" Grosar" Sp. z o.o.
Ascendancy of the liquid fuel calculation system change on financial outcome – based on Grosar Ltd. analysis
Keywords: zarządzanie finansami firmy; rynek paliw płynnych w Polsce; import ropy naftowej do Polski; rynek handlu detalicznego paliwami płynnymi; rozliczenia paliw płynnych; rozliczenia ubytków paliw; firma "Grosar" Sp. z o.o.