HURTT obsługa małych hurtowni - Hajduk, Łukasz (My University, 2009)
Program „HURTT” został napisany po to, aby pomóc przyszłym użytkownikom w prowadzeniu działalności handlowej (hurtowej), bez ponoszenia dużych nakładów finansowych na wdrożenie oprogramowania. „HURTT” jest programem w pełni spełniającym wymagania do prowadzenia małej hurtowni. Charakteryzuje go prosty i intuicyjny interfejs, dzięki któremu można w łatwy sposób wprowadzać do zaprojektowanej bazy danych SQL dane odnośnie: pracowników, dostawców, odbiorców, towarów, magazynu i sprzedaży hurtowej. „HURTT” oczywiście generuje faktury, co jest nieodzownym elementem w tego typu działalności gospodarczej. Program również umożliwia sprawdzenie niektórych statystyk, takich jak: utarg, ilość transakcji i najpopularniejsze towary w danym okresie oraz dane dotyczące pracowników, dostawców i odbiorców. Dzięki temu przyszli właściciele hurtowni mogą ograniczyć koszta związane z zakupem dodatkowego oprogramowania, które umożliwiałoby tego typu operacje. „HURTT” wymaga od użytkownika tylko i wyłącznie podstawowej wiedzy w posługiwaniu się komputerem.
HURTT small sized wholesale management system
Keywords: programy komputerowe; hurtownie