Wydarzenie marketingowe jako narzędzia promocji jednostki samorządu terytorialnego na przykładzie powiatu nowosądeckiego - Piwowar, Bogdan (My University, 2011)
Głównym celem pracy jest przedstawienie wpływu wydarzeń marketingowych (event’u) na promocję powiatu. Praca magisterska zbudowana jest z trzech rozdziałów, gdzie każdy wzbogacony jest o krótkie wprowadzenie. Pomimo wspomnianych wprowadzeń mających charakter przypominający w tekście znajduje się skompletowana wiedza ukazująca znaczenie poszczególnych rozdziałów. W rozdziale pierwszym przedstawiony został produkt turystyczny z uwzględnieniem zarówno jego cyklu życia jak i struktury. Pojęciem wprowadzającym do rozdziału drugiego jest przytoczenie terminologii imprezy turystycznej, który efektywnie rozładowuje rozdział trzeci przestawiający stronę badawczą.
Marketing event as promotion instrument of local government units on the example of Nowosądecki powiat
Keywords: produkt turystyczny; turystyka; struktura produktu; rynek usług; atrakcje turystyczne; region; regionalizm; promocja regionu; konsument; ruch turystyczny; region nowosądecki