Wypalenie zawodowe pracowników socjalnych - Młynarczyk, Monika (My University, 2011)
W mojej pracy chcę przedstawić potencjał tkwiący w pracowniku socjalnym, który realizując się zawodowo narażony jest na wypalenie zawodowe. Moim celem jest przedstawienie subiektywnie ocenionego odczuwanego, przez pracowników socjalnych stresu i czynników wpływających na wypalenie. Niniejsza praca poświęcona jest zagadnieniu zjawiska wypalenia zawodowego pracowników socjalnych, która składa się z trzech rozdziałów. W badaniach posługiwano się metodą sondażu a podstawową technikę badawcza stanowiły badania ankietowe. W pracy znajduje się spis wykresów oraz spis bibliograficzny. W załączniku umieściłam wzór zastosowanej ankiety. Informacje, które wykorzystałam przy pisaniu pracy pochodzą z dostępnej literatury, stron www jak również z czasopism.
Professional burnout among social workers
Keywords: pracownik socjalny; wypalanie zawodowe; stres