Analiza strategiczna jako narzędzie kształtowania rozwoju firmy handlowej "Nonna & Sons" Sp. z o.o. - Owczarek Dariusz (My University, 2003)
Każda firma działająca w warunkach gospodarki rynkowej by przetrwać w długim okresie jest zmuszona budować strategię swojego rozwoju. Coraz szybsze zmiany zachodzące w otoczeniu są powodem coraz większego koncentrowania się przedsiębiorstw na zarządzaniu strategicznym. Przygotowanie firmy do sprostania wyzwaniom przyszłości wymaga posiadania przez firmę planu strategicznego wytyczającego kierunki, oraz sposoby rozwoju. Celem niniejszej pracy było podjęcie badań umożliwiających określenie kierunków rozwoju firmy „Nonna & Sons” Sp. z o.o.
Keywords: analiza strategiczna; firma handlowa; rozwój firmy; strategie rozwoju małej firmy; analiza SWOT; metody analizy strategicznej