Analiza portali finansowych w Polsce na przykładzie światowych portali finansowych Bloomberg i Reuters - Sikora, Michał (My University, 2013)
Opisane w pracy portale finansowe są głównym tematem przedstawionej publikacji. Przedstawiono w niej dwa najważniejsze i najbardziej znane światowe serwisy Bloomberg oraz Reuters. Następnie sporządzono przegląd rynku portali finansowych w Polsce. Zostały one podzielone według siedmiu kategorii. Z każdej z nich został wybrany i opisany bardziej szczegółowo jeden z nich. Na końcu pracy przeanalizowano i wyciągnięto wnioski z przeprowadzonej ankiety dotyczącej popularności serwisów finansowych w Polsce.
Analysis of financial portals in Poland on the example of two global financial portals Bloomberg and Reuters
Keywords: portal finansowy; Bloomberg; Reuters; inwestycje; ryzyko