Aspekty metodyczne badania strategii marketingowych na przykładzie Polskiej Telefonii Cyfrowej Sp. z o.o. - Starczewska Agnieszka (My University, 2006)
Postęp technologiczny w dzisiejszych czasach osiągnął zawrotne tempo. Niemalże w każdej dziedzinie naszego życia spotykamy się z coraz to nowszymi osiągnięciami techniki. Celem pracy jest prezentacja istoty, założeń oraz metod analizy strategicznej. Z celem tym związany jest również cel praktyczny pracy polegający na diagnozie, ocenie oraz prezentacji zmian w strategii Polskiej Telefonii Cyfrowej Sp. z o.o.. W pracy przedstawiono koncepcję strategii marketingowych oraz ich elementów, a także opisy narzędzi wykorzystywanych przy analizowaniu strategii marketingowej. Zaprezentowano analizę obecnej sytuacji Polskiej Telefonii Cyfrowej Sp. z o.o. w oparciu o rynek na którym działa, oraz przedstawiono istniejącą i wykorzystywaną w działalności strategię marketingową a także ocenę obecnej sytuacji w zestawieniu z ewentualnymi kierunkami zmian.
The methodical aspects of research of marketing strategies on the example of Polish Digital Telephony Ltd.
Keywords: strategia marketingowa; analiza strategiczna; marketing; marketing-mix; rynek telefonii