Ocena systemu motywacyjnego zarządzania zasobami ludzkimi, na przykładzie Powiatowego Urzędu Pracy w Nowym Sączu - Ogorzałek, Ewa (My University, 2013)
Głównym problemem niniejszej pracy jest problematyka motywacji pracowników. W szczególności pracowników Urzędu Pracy w Nowym Sączu. Praca objaśnia czym jest motywacja oraz opisuje teoretyczne wiadomości o systemach motywacyjnych i znanych teoriach motywacji. Ukazuje czym jest i jak działa zarządzanie zasobami ludzkimi. Celem pracy jest określenie, jakie czynniki i w jakim stopniu wpływają na efektywność pracowników.

The main problem of this paper is the issue of employee motivation. In particular, employees Office in Nowy Sącz. Jobs explains what is the motivation, and describes the theoretical knowledge of incentive systems and well-known theories of motivation. Shows what it is and how the management of human resources. Aim of this study is to determine what factors and to what extent, affect the efficiency of employees.
Evaluation of incentive human resources, the example District Labour Office in Nowy Sącz
Keywords: motywacja; płaca; premia; cel; zadowolenie; wydajność; potrzeba; nagroda; kara; metoda; system; proces; motivation; salary; bonus; purpose; satisfaction; efficiency; necessity; reward; punishment; method; system; process