Komunikator internetowy z szyfrowaniem RSA - Szklarzewicz, Krzysztof (My University, 2013)
Celem pracy jest pokazanie sposobu działania algorytmu RSA, wykorzystując środowisko programistyczne Microso Visual Studio 2010 oraz wbudowane biblioteki kryptograﬁczne. Do pracy dołączony jest program wraz z kodem źródłowym przedstawiający temat pracy. Powyższa praca została stworzona w celu zaprezentowania działania algorytmu RSA, wykorzystując środowisko programistyczne Visual Studio 2010. Udało się napisać program wykorzystując biblioteki Microsoft Visual Studio 2010. Stworzyć interfejs graficzny – przyjazny użytkownikowi, a w szczególności efektem końcowym jest w pełni funkcjonalny komunikator sieciowy z którego każdy może korzystać.
Instant messenger with RSA
Keywords: komunikatory internetowe; algorytmy; programowanie; szyfrowanie danych; kryptografia