Analiza systemu doboru personelu na przykładzie Zakładów Azotowych w Tarnowie - Rodak Renata (My University, 2005)
Opracowanie i właściwe prowadzenie procesu kadrowego jest niezwykle ważne. System doboru personelu ma na celu pozyskanie odpowiednich pracowników tak, aby zapewnić ciągłe i sprawne funkcjonowanie przedsiębiorstwa. System ten będzie się znacząco różnić w zależności od wielkości i rodzaju przedsiębiorstwa. Znajdujemy wiele sposobów podziału tego procesu od planowania zasobów ludzkich, rekrutacji i selekcji kandydatów, poprzez zatrudnienie, ewentualne szkolenia i przenoszenia pracownicze, na odejściu pracownika kończąc. Celem pracy jest analiza systemu doboru personelu na przykładzie Zakładów Azotowych w Tarnowie – Mościcach S.A.
Keywords: system doboru personelu; rekrutacja; metody rekrutacji; proces selekcji; Zakłady Azotowe w Tarnowie - Mościcach S.A.; zarządzanie zasobami ludzkimi