Dystrybucja i jej rola w procesie zarządzania marketingowego na przykładzie Firmy Handlowo-Usługowej DUET - Potoniec, Wojciech (My University, 2011)
Niniejsza praca obejmuje zakres wiedzy jakim jest dystrybucja w ujęciu marketingowym, zbadanie roli dystrybucji oraz jej oceny w procesie zarządzania marketingowego w FHU DUET. Badanie zostało przeprowadzone wśród pracowników tejże firmy w formie wywiadu. Wyniki tych badań pokazują, że dystrybucja w firmie Duet działa poprawnie, a rolę dystrybucji w procesie zarządzania marketingowego można uznać za pozytywną.

This thesis shows the role and the influence of the distribution on the marketing management. The research is carried out among the employees in the company “Duet”. The results of the survey show that the distribution in the company “Duet” is on the satisfactory level and the distribution has a vital effect on the process of the marketing management.
Distribution and its influence on the process of the marketing management in the company "Duet"
Keywords: dystrybucja; kanały dystrybucji; marketing-mix; zarządzanie marketingowe