Formy finansowania małych i średnich przedsiębiorstw na przykładzie firmy „X” - Wąs, Katarzyna (My University, 2014)
Praca napisana w oparciu o przeprowadzone badania w firmie "X". Opisane przedsiębiorstwo zajmuje się produkcją stolarki PCV i aluminium. W pracy zostały przedstawione różne formy finansowania wewnętrznego i zewnętrznego. Badana firma najczęściej korzysta z różnych kredytów, ale także leasingu i faktoringu. Wykorzystuje również dotacje z Unii Europejskiej oraz Urzędu Pracy.

Written work-based research carried out in the Company "X". Those deals with production company woodwork PCV and aluminium. Work was presented various forms of financing the internal and external. Test will most use of different loans, but also lease and factoring. Grants also uses with European Union and Labour Office.
Financing small and medium companies taking as an example "X"
Keywords: firma; finanse; finansowanie zewnętrzne; finansowanie wewnętrzne; kredyt; leasing; factoring; company finance; external financing; financing internal; credit