Tworzenie witryn internetowych z wykorzystaniem różnych języków programowania - Frączek Grzegorz (My University, 2007)
Tematyka pracy obejmuje programowanie stron internetowych z wykorzystaniem różnych metod i technik informatycznych. Obecnie jest to bardzo dynamicznie rozwijająca się dziedzina przekazywania informacji. Każda większa firma posiada własną domenę internetową i na jej podstawie kreuje swój wizerunek. Działalność wielu firm opiera się głównie na stronie internetowej. Jest to ich podstawowa i często jedyna forma kontaktu z klientami. Techniki opisane w pracy ciągle się rozwijają dając coraz to nowe możliwości będące odpowiedzią na upowszechnienie Internetu i coraz bardziej wygórowane oczekiwania zarówno klientów jak i pospolitych użytkowników Internetu. Celem pracy jest zaprezentowanie wykorzystania różnych technik do tworzenia stron internetowych. W pracy opisano i zaprezentowano kilka języków programowania, co daje o wiele większe możliwości. Do realizacji projektu użyte zostały: HTML,PHP, SQL, PHOTOSHOP .
The use of programming languages for www implementations. Case study
Keywords: informatyka; programowanie; strona www; optymalizacja stron www; html; PHP; SQL; Photoshop