Wpływ konfliktu pracowniczego na znaczenie marki na przykładzie Poczty Polskiej - Garwol Iwona (My University, 2007)
Celem niniejszej pracy jest analiza wpływu konfliktu pracowniczego na znaczenie marki na przykładzie Poczty Polskiej. W pracy przedstawiono narzędzia oddziaływania marki oraz opisano wpływ marki na tożsamość i wizerunek firmy. Zaprezentowano koncepcje tożsamości i wizerunku oraz opisano spory i konflikty w organizacji. Przedstawiono charakterystykę Poczty Polskiej, jej działalność oraz strategię rozwoju i walki z konkurencją na rynku. Rozdział końcowy jest odpowiedzią na pytanie, czy konflikt pracowniczy ma wpływ na znaczenie marki. Przeprowadzona ankieta wśród klientów Poczty Polskiej dała pełny obraz stopnia postrzegania marki i identyfikowania się z organizacją.
The influene of conflict at work on the meaning of brand exemplified by Poczta Polska
Keywords: marka; tożsamość firmy; wizerunek firmy; konflikt pracowniczy; konflikt