Teledysk do utworu "Avenged Sevenfold - Buried Alive" w postaci animacji 3D z efektami specjalnymi - Wolny, Aleksander (My University, 2013)
Celem mojej pracy było stworzenie teledysku do utworu muzycznego pod tytułem: "Buried Alive" zespołu: "Avenged Sevenfold ". Motywacją do podjęcia pracy z konkretnym utworem muzycznym był fakt, że lubię ten zespół rockowy. Słuchając ich muzyki, miałem przed oczami swoją wizję przekazywanych treści. Dlatego podjąłem wyzwanie, by stworzyć teledysk, który oddawałby klimat i sens tego utworu. Teledysk wykonałem w technice 3D. Wykorzystałem swoją wiedzę z zakresu grafiki do wizualizacji wyglądu jaskini, która jest głównym elementem całej pracy. Dodatkowo dodałem wiele efektów między innymi ogień, który odgrywa dominującą rolę. Mam nadzieję, że mój pomysł spodoba się fanom. Starałem się stworzyć obraz, który ma widza zainteresować oraz dostarczyć rozrywki. Istotną częścią pracy było modelowanie a następnie renderowanie jaskini, które zajęło najwięcej czasu. Obróbka zdjęć sprowadzała się do zmiany koloru i poprawy ich jakości. Czasochłonne było przygotowanie całego filmu, ze względu na użycie wielu różnych efektów, które należało połączyć w pasującą do siebie całość. Moją pracą jest teledysk do konkretnego utworu muzycznego z elementami "karaoke" trwający około 7 minut. Zawiera on przelot nad jaskinią pełną szkieletów, kilka zdjęć oraz napisy, które pojawiają się w tym samym momencie, w którym także tekst piosenki w muzyce.
The video for the song "Avenged Sevenfold - Buried Alive" in the form of 3D animation with special effects
Keywords: grafika komputerowa; programy graficzne; multimedia; muzyka; produkcja filmowa